in

Sådan køler du din Øl hurtigt uden is

Sådan køler du din Øl hurtigt uden is

Så du vil have en kold øl, og du vil have den nu. Men der er ingen is rundt! Hvad laver du? Du har et par muligheder for hurtig nedkøling af din øl, selv uden at bruge is.

1. Et koldt håndklæde

Hvis du har adgang til en fryser, skal du våd en klud eller et køkkenrulle og pakke den rundt om dine øldåser. Det skal være fugtigt, men ikke dryppende vådt. Placer denne kombinationsboks i fryseren i cirka 5 minutter, og du skal have en dejligt kølet drink. Vandet i håndklædet fryser omkring øllet og køler det hurtigere ned, end det ville, hvis øllet bare sad løst i fryseren.

2. Brug naturen

Afkøling med vand

Hvis du hænger ud ved en vandmasse, nedsænkes dåserne eller flaskerne i vandet. Vand Hvis du hænger ud ved en vandmasse, nedsænkes dåserne eller flaskerne i vandet. Vand forbliver køligere end luften, så dette bør afkøle din øl i det mindste en lille smule. Du kan lade dem flyde i poolen eller kile dem mellem klipper i en flod. Det skal bemærkes, at hvis du ikke stoler på vandkilden, skal du sørge for, at toppen af dåsen (hvor du vil drikke fra) forbliver ren.

Afkøling med sne

Hvis du tilfældigvis befinder dig i et område med sne, skal du selvfølgelig bruge det til din fordel! Stik dine øldåser eller flasker i sneen, indtil du er klar til at nyde en dejlig, kold, snekølet drink.

Køling under jorden

Billede – PixaBay

Om sommeren bliver det lidt køligere under jorden, end det er over jorden. Hvis du kan grave et hul til at putte dine øl i, vil de i det mindste køle en smidgeon mere ned, end hvis de blev ladt stå til fri luft. Det mest praktiske eksempel på dette er at begrave din øl i sandet på stranden. Bonus, hvis du graver langt nok ned til, at de også møder vand. Sørg for at vide præcis, hvor hver dåse er, så du ikke mister nogen!

3. Fyld vasken med koldt vand.

Du kan lade dine øl dåser ved stuetemperatur løbe under koldt vand i et par minutter for at køle dem ned. Dette er dog ikke den bedste metode, da du spilder en betydelig mængde vand. Bedre at fylde en stor skål eller beholder med koldt vand og lade dine øl trække. Dette vil ikke få dem superkolde, men det vil trække lidt varme ud af din øl. Bedre end ingenting!

4. Kølesten

Det er klogt altid at opbevare køle sten i din fryser, så du hurtigt kan køle en drink uden is. De fylder næsten ikke plads – du kan bare sætte dem derinde og glemme dem. Disse bruges typisk til whisky, men der er ingen grund til, at du ikke kan bruge kølesten i din øl. Og du kan bruge dem igen og igen, for evigt. De er en af de ting, som dit fremtidige jeg vil takke dit nuværende jeg for at tænke på.

Bedste måde at køle øl på

Hvis du læser dette, antager jeg, at det er fordi du vil have kold øl ASAP, og du ikke har nogen is til at bringe dig dertil. Men hvis du undrer dig over den absolut bedste måde at afkøle øl (til næste gang, når du har is), kan du prøve metoden med salt isbad. Tag en beholder, der er dyb nok til at nedsænke din øl og fyld den med vand og is. Tilsæt derefter en liberal mængde salt og bland alt rundt.

Saltet sænker vandets frysepunkt, hvilket betyder, at isen ikke forbliver frossen, så længe den normalt ville. Når isen smelter, bliver den til en væske, men den er stadig lige så kold som et fast stof. Hvis du husker fra videnskabsklassen, strømmer varmen fra varm til kompleks. Så ølens varmeenergi trækkes ind i det kolde vand og afkøler naturligvis øldåser.

Den bedste måde at sikre den kolde øl på er naturligvis at sætte nogle i køleskabet eller køligere flere timer, før du vil drikke dem. Men hvis du allerede leder efter de bedste måder at afkøle øl hurtigt uden is, er du muligvis uden for det punkt 🙂 Uanset om du er i huset og er i stand til hurtigt at slappe af i fryseren eller er ude på stranden, forhåbentlig giver disse tips dig mulighed for at få en forfriskende sej ølstatistik.

10 Ting at se frem til ved dette års Roskilde Festival

Photo by Wendy Wei from Pexels

11 Vigtige festivaltips til en Fantastisk Festival