in ,

11 Vigtige festivaltips til en Fantastisk Festival

Musikfestivaler er en af de bedste måder at tilbringe en lang sommerweekend eller uge på: gode venner, gode bands og gode tider. Hvad er der ikke at elske?
Faktisk ganske meget. En festival kan hurtigt blive en elendig oplevelse, hvis du ikke er ordentligt forberedt. Derfor har vi sammensat vores top festivaltips for at sikre dig, at du har en festival du sent vil glemme.

Ha’ Styr på Vejrudsigten

Festivaler er berømte for deres mudder – i det mindste i Danmark – men det er ikke godt bare at antage, at det bliver vådt, kun for at finde dig selv fuldstændig dårligt udstyret til en weekend med flammende solskin. Kontroller vejret regelmæssigt, før du rejser hjem, så du ved, hvad du kan forvente.

Hvis det lover regn i festivalsperioden, skal du sørge for at pakke de nødvendige velsmagere og en god vandtæt regnfrakke. Intet vil ødelægge din weekend som at være gennemvædet i varigheden. Du skal også tage et par vandrestøvler for at hjælpe dig med at komme dig rundt, når mudderet bliver klistret.
Hvis det bliver tørt, skal du forberede dig på støv. Det kommer overalt. For mange er dette blot en irritation, men enhver, der lider af astma eller lignende tilstande, bør altid have deres inhalator med sig. Du kan også overveje at tage en ansigtsmaske (som har den ekstra bonus at beskytte dig mod den gennemgribende stank af kropslugt).

Find en telt plads som går op af bakke

Det er værd at ankomme tidligt på den første dag af festivalen for at sikre et godt campingplads. At slå op ad bakke betyder, at du ikke ender med at synke ned i en mose, hvis regnen bliver virkelig dårlig. Det kan også stoppe andre væsker, der løber ned ad bakke og ind i dit telt …

Tag en rulle med affaldsposer med

Uanset hvad vejret er, er den ydmyge skraldespand central for så mange festivalhacks. Du kan indlæse dine ejendele i en for at holde dem tørre inde i dit telt, bære en som en provisorisk regnfrakke i en klemme og bruge dem til at holde din campingplads fin og ryddig.

Husk vådservietter

Vådservietter er et af de mest alsidige festivalartikler: frisk dine skarpe armhuler op, ren mudder fra din telefonskærm, tør en toiletsæde ned inden brug, ryd hænderne af, før du spiser … bære dem altid med dig, og du vandt ‘ t beklager det.

Roskilde Festival – Billede

Pak egne mad forsyninger

Du har sandsynligvis ikke en madpakke med dig på en festival, men genforseglelige sandwichposer er et vigtigt element for at holde dine ejendele sikre og tørre. Ved det første blik på regn skal du bare forsegle din telefon, penge og alt andet vigtigt inde i en taske og lomme den.

Brug solcreme

At stå i et åbent felt i timevis er den perfekte måde at få solskin på. Udover at det er dårligt for dit helbred, kan det også gøre resten af weekenden fuldstændig elendig. Selv hvis vejrudsigten er for regn, skal du bære solcreme (helst faktor 30 og derover), hvis skyen går i stykker.

Camp i nærheden af et genkendeligt vartegn

Feltet er måske pænt og tomt, når du ankommer, men det vil snart blive fyldt op med næsten identiske telte. Opsætning af lejr nær et åbenlyst vartegn – som en sti eller en toiletblok – vil gøre det meget nemmere at navigere hjem, når du er lidt værre at have på. Husk, at du skal kunne finde det i mørke.

Bær en lommelygte med dig

Et vartegn er ikke godt, hvis du ikke kan se det. En lommelygte (eller endnu bedre, en forlygte) gør det lettere at finde din lejr. Det er også nyttigt at gå på toilettet om natten eller bare for at finde ting inde i dit telt.
Stol ikke på dit telefonlys – chancerne for, at du på et tidspunkt er tom for batteri.

Pak en powerbank til din telefon

De fleste festivaler i disse dage tilbyder ladepunkter på stedet, men det er ikke værd at stå i kø i timevis for kun at kunne opdatere Instagram. At pakke en bærbar rejselader betyder, at du kan holde din telefon i live uden at gå glip af noget sjovt.

Undgå stoffer fra fremmed

Vi er ikke dine forældre, men der er så mange grunde til at undgå stoffer på en festival. Hvis du køber på stedet, har du virkelig ingen idé om, hvad du får. Det er utroligt nemt at blive adskilt fra dine kammerater og gå tabt i mængden. Og hvis noget går galt, er du måske langt fra medicinsk hjælp.
Dette er et af vores vigtigste festivaltips. Det er bare ikke værd at risikoen.

Forlad festivalen tidligt eller sent

Ved afslutningen af en festival bliver du udmattet, beskidt og lugter som undersiden af en kamel. Den sidste ting, du ønsker, er at sidde fast i den uundgåelige flaskehals af mennesker, der desperat prøver at vende tilbage til det civiliserede samfund. Stå tidligt op for at undgå knusningen, eller sov i et stykke tid og vent, indtil masserne er tyndet ud.

Hvis alt det ovenstående lyder som et mareridt, skal du overveje at bo på et hotel i stedet for at campere. Ja, det er ikke den komplette festivaloplevelse. Men hvis du bare vil nyde nogle bands uden berøvelse, er det værd at bruge lidt mere til et roligt, sikkert rum og en ren, blød seng.

Sådan køler du din Øl hurtigt uden is

Sådan køler du din Øl hurtigt uden is

Disney Drukspil

Disney Drukspil