in

Hvorfor du spiser Junkfood når du er Fuld

Hvorfor du spiser Junkfood når du er Fuld

Jeg har altid antaget, at grunden til, at jeg er 50% mere tilbøjelig til at spise Maccen, Burger King eller lige en Durum til højre hånd, når jeg er beruset, er fordi alkohol sænker mine hæmninger og gør mig mere modtagelig for at tage dårlige beslutninger … eller ‘fulde’ beslutninger, som jeg kalder det… Det viser sig, at dette muligvis ikke er tilfældet.

Ny forskning, der er offentliggjort af Scientific American, viser, at det ikke er nedsat hæmninger, der forårsager vores tilbøjeligheder overfor fedtet pizza, når vi bliver beruset, men at alkohol udløser en ægte ‘sult’ respons i hjernen:

“Forskere fra Francis Crick Institute Mill Hill Laboratory i London gjorde mus berusede, hvorefter de tagget og registreret den elektriske aktivitet i hjerneceller, der er knyttet til sult, og afsløret en neural mekanisme, der kunne forklare, hvorfor dyrene spiste markant mere efter binge-drink-sessioner, selvom deres organer ikke havde brug for kalorierne….

… Neurovidenskabsmændene begyndte først at bekræfte, at indtagelse af alkohol tvinger mus til at spise mere. De sprøjtede alkohol ind i maven på mandlige og kvindelige mus (indkapslet alene for at kontrollere for sociale faktorer) en gang dagligt i tre dage, ligesom en god “weekend.” Hver injektion var musekvivalent af omtrent to flasker vin eller seks til otte fadøl (500 ml).”

I løbet af en 3-dags periode spiste de berusede mus markant mere end ædru mus – en forskel, der især blev set på dag nr. 2.

Ja, dette var en undersøgelse udført på mus, ikke mennesker. Men det er stort set, hvordan al forskning er begyndt i det forgangne århundrede, med test, der blev administreret på mus før mennesker.

Hvad de fandt, er tilstedeværelsen af alkohol, der udløses en “sultrefleks” i hjernen, og det får os til at søge mad. Når det gælder mennesker, er jeg sikker på, at der er en sammenflydning af faktorer, der finder sted, men på overfladen, vil jeg sige, at grunden til, at vi spiser junkfood sent om aftenen, er fordi det er de eneste restauranter, der er åbne. Dette er et ‘som kom først, kylling eller ægget’ -scenarie, jeg er sikker på, men når jeg er beruset, spiser jeg stort set alt tilgængeligt og søger ikke nødvendigvis junkfood, men mere lige hvad der er åbent.

Denne Globe Decanter er Awesome

Denne Globe Decanter er Awesome!

håndtere dine Tømmermænd som en Champ!

6 Måder at håndtere dine Tømmermænd som en Champ!