De fleste opskrifter, som du finder i bartending-guider eller på cocktaildrinks hjemmesider, resulterer ikke altid i en god cocktail. Opskrifterne er normalt ikke skrevet af arbejdende bartendere i branchen. Her nogle tip til at lave cocktail som smager godt.
- Brug den korrekte mængde spiritus. De fleste drinks må ikke indeholde mere end 150 ml spiritus. For meget spiritus i en cocktail kan være med til at overmager sanserne og vil resultere i, at man hurtigere bliver fuld.
- Brug den korrekte mængde opblanding. Brug for lidt, og smagen af den alkoholiske ånd overmand drikken. Brug for meget, og alt hvad du smager er opblandingen. En simpel regel er, at drikkeopskrifter, der indeholder kulsyreholdige drikkevarer eller frugtsaft, skal indeholde tre gange mængden af alkoholholdig spiritus.
- Drikkevarer, der indeholder fløde, skal du bruge dobbelt så meget fløde som der er spiritus.
- Drinks opskrifter som indeholder sur citrusjuice som lime eller citron og sukker, eller en kommerciel sur barblanding skal bruge dobbelt så meget spiritus.
- Når du blander en drink, skal du altid hælde alkoholen i først, og blandingen sidst. Du ønsker ikke, at den stærke smag af alkoholistisk sprut skal overvælde smagen.
- Giv en hurtig blid omrøring for drinks, der ikke rystes. Dette vil sammensætte smagene fra opblandingen og spiritussen.