Følg Os

Drinks

Gin&Tonic-Torsdag: MoM, WhyNotGin

Iben Diamant snakker om MoM-Ginen

Partypingo - MOM whynotgin

Gin&Tonic-Torsdag med WhyNotGin

Det danske Gin-geni

Vi har været så heldige at kunne tilbyde jer et interview med en af Danmarks største influencers indenfor Gin. Hun har været en del af gin universet siden 2014 og har siden 2016 arbejdet på fuldtid med WhyNotGin. Hendes navn er Iben Diamant og igennem hendes blog er hun med til at nytænke og videreudvikle den drink vi alle kender og ikke kan få nok af Gin&Tonic.

Vi laver alt fra de ultra nørdede gin-smagninger, til de mere muntre Gin & Tonic Workshops, hvor man som deltager selv skal i gang med at dufte, smage og røre, når den klassiske G&T skal forvandles til en imponerende cocktail.

Ud over hendes blog afholder WhyNotGin også fede gin-events. Du kan sågar kombinere juleshopperiet med en gin smagning når WhyNotGin afholder JULE GINSMAGNING til December.

Dagens Gin

Vi kontaktede Iben for at finde ud af mere om det univers hun bevæger sig i. For eksempel hvordan hun går fra en idé til en konkret opskrift og hvilke ingredienser, som passer sammen. WhyNotGin har nemlig utallige lækre opskrifter på alverdens forskellige gin og tonics. Her på bloggen blev vi specielt grebet af hendes opskrift på G&T med MoM Gin og friske sommerbær og vi har bedt Iben beskrive hvad der adskiller denne drink fra de andre Gin&Tonics.

MoM Gin er en party-starter. Den er ikke alt for højtidelig, men smager virkelig godt!

Giv dig i kast med den engelske MoM gin, som med sine blide smag gør din gin og tonic til noget helt specielt. Ginen smager fantastisk godt, men hvorfor tage vores ord for det? Hør hvad Iben har at sige om den:

Hvordan skiller denne gin&tonic sig ud fra andre?
MoM Gin er ikke så tør (enebærsmagen er ikke så intens) som den er i mange andre gin. Samtidig er citrusnoterne lidt mere afdæmpet og der er god plads til smagen af solmodne sommerbær som er ginens absolutte unika.

Hvordan vil du servere denne drink?
Server MoM Gin i store bowler med masser af isterninger(!), en god tonicvand, (! det er også vigtigt) og så halve jordbær og friske eller frosne hindbær – det er altså dejligt. 

Opskriften var oprindeligt lavet til om sommeren, men det er heldigvis aldrig for sent at nyde en god Gin!
Advertisement //pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Drinks

Mango som Drinks Ingrediens

Mango - Drinks ingrediens

Mango

Mangofrugtens hjemsted er Indien, men i dag dyrkes den i de fleste tropiske egne. Frugten har form som en kæmpestor, uregelmæssig pære med skal i gule, grønne og røde nuancer, afhængigt af hvor den kommer fra. Små brune pletter på skallen fortæller, at frugten er moden. Samtidig udsender den en kraftig, helt speciel duft, lidt hen i retning af fersken. Til tider kan frugten lugte af terpentin, selv om den ikke smager sådan. Denne lugt forsvinder, hvis man serverer mangoen kold fra køleskabet. Frugtkødet er kraftigt gult og noget trådet. Den største vanskelighed ved mangoen er at frugtkødet sidder fast på stenen (som også er meget stor). Det nemmeste er at skære kødet fra, med skallen på, rundt om stenen. Derefter skræller man stykkerne. Frugten er meget saftig. Til drinks foretrækker mange, at man sier saften, så man ikke får trævlede frugtkød med i glasset.

>> Se Drinks med Mango her <<

Fortsæt med at læse

Drinks

Irish Coffee

Irisk Kaffe - Irish Coffee - Lav den selv - Se opskriften her

Irish Coffee

Om Irish Coffee 

Irish Coffee er nok ikke den første kaffe med alkohol, men det er den mest populære. Med en kombination af kaffe, irsk whisky, brunt sukker og lidt (eller meget) flødeskum, så er Irish Coffee en varm, cremet klassiker.

Den irske kaffes oprindelse stammer helt tilbage fra 1940’erne. Hvor en chef ved navn Joe Sheridan, skabte dagtidens Irish Coffee. Historien var at der var opstået en flyforsinkelse grundet dårligt vejr ved Foynes Flying Boat terminal i Country Limerick, Sheridan valgte så at tilføje whiskey til kaffen for at varme, de strandende passagerer. Legenden har det , at når han serverede det og blev spurgt, om det var brasiliansk kaffe, svarede Sheridan, at det var “Irish Coffee”.

Ingredigenter i en Irish Coffee 

  • 4 cl Whiskey
  • 10 cl Kaffe
  • Flødskum (1 – 2 tsk)
  • Brunt sukker (1 – 2 tsk)

Udstyr

  • Irish coffee glas eller andet form for kaffe glas
  • En ske

Fremgangsmåde

Fremgangsmåden for en Irish Coffee:

  • Hæld varmt vand i glasset, og lad det stå mens du finder Ingredigenterne frem.
  • Hæld det varme vand ud.
  • Tilsæt 1 – 2 tsk Sukker
  • Tilsæt 4 cl Whiskey
  • Tilsæt 10 cl Kaffe
  • Rør rund til sukkeret er opløst.
  • Tilføj 1 – 2 tsk føldeskum på toppen

Velbekommen!

Fortsæt med at læse
Advertisement

Har du prøvet

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending