Følg Os

Drinks

Aperol Spritz

Sådan laver du caféklassikeren!

Aperol Spritz
Image: Markus Spiske

Om Aperol Spritz

Aperol er oprindeligt af norditaliensk afstamning, og blev i 1919 udviklet af de to italienske brødre Silvio og Luigi Barbieri. Brødrene skabte den mildeste aperitif nogensinde med kun 11 procent alkohol, og Aperol Spritz har gennem de sidste par år vundet en helt speciel plads i danskernes hjerte.

Flere lækre drinks med en bitter smag

En rigtig sommer klassiker og efterhånden uundgåelig på de danske caféer. Og det er med god grund. Det er en simpel drink og så er den forfriskende i den bagende sol og egner sig helt perfekt som velkomst drink.

Ingredigenter i en Aperol Spritz

  • 4 cl. Aperol
  • 6 cl. mousserende vin
  • 2 cl. Danskvand
  • 1 skive appelsin

Udstyr 

1 vin glas

Fremgangsmåde

  1. Fyld vin glasset med isterninger
  2. Tilsæt Aperol
  3. Tilsæt mousserende vin og danskvand
  4. Pynt med en ½ skive appelsin

Drinken nydes bedst i en liggestol og helst i solen!

Advertisement //pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Drinks

Mango som Drinks Ingrediens

Mango - Drinks ingrediens

Mango

Mangofrugtens hjemsted er Indien, men i dag dyrkes den i de fleste tropiske egne. Frugten har form som en kæmpestor, uregelmæssig pære med skal i gule, grønne og røde nuancer, afhængigt af hvor den kommer fra. Små brune pletter på skallen fortæller, at frugten er moden. Samtidig udsender den en kraftig, helt speciel duft, lidt hen i retning af fersken. Til tider kan frugten lugte af terpentin, selv om den ikke smager sådan. Denne lugt forsvinder, hvis man serverer mangoen kold fra køleskabet. Frugtkødet er kraftigt gult og noget trådet. Den største vanskelighed ved mangoen er at frugtkødet sidder fast på stenen (som også er meget stor). Det nemmeste er at skære kødet fra, med skallen på, rundt om stenen. Derefter skræller man stykkerne. Frugten er meget saftig. Til drinks foretrækker mange, at man sier saften, så man ikke får trævlede frugtkød med i glasset.

>> Se Drinks med Mango her <<

Fortsæt med at læse

Drinks

Irish Coffee

Irisk Kaffe - Irish Coffee - Lav den selv - Se opskriften her

Irish Coffee

Om Irish Coffee 

Irish Coffee er nok ikke den første kaffe med alkohol, men det er den mest populære. Med en kombination af kaffe, irsk whisky, brunt sukker og lidt (eller meget) flødeskum, så er Irish Coffee en varm, cremet klassiker.

Den irske kaffes oprindelse stammer helt tilbage fra 1940’erne. Hvor en chef ved navn Joe Sheridan, skabte dagtidens Irish Coffee. Historien var at der var opstået en flyforsinkelse grundet dårligt vejr ved Foynes Flying Boat terminal i Country Limerick, Sheridan valgte så at tilføje whiskey til kaffen for at varme, de strandende passagerer. Legenden har det , at når han serverede det og blev spurgt, om det var brasiliansk kaffe, svarede Sheridan, at det var “Irish Coffee”.

Ingredigenter i en Irish Coffee 

  • 4 cl Whiskey
  • 10 cl Kaffe
  • Flødskum (1 – 2 tsk)
  • Brunt sukker (1 – 2 tsk)

Udstyr

  • Irish coffee glas eller andet form for kaffe glas
  • En ske

Fremgangsmåde

Fremgangsmåden for en Irish Coffee:

  • Hæld varmt vand i glasset, og lad det stå mens du finder Ingredigenterne frem.
  • Hæld det varme vand ud.
  • Tilsæt 1 – 2 tsk Sukker
  • Tilsæt 4 cl Whiskey
  • Tilsæt 10 cl Kaffe
  • Rør rund til sukkeret er opløst.
  • Tilføj 1 – 2 tsk føldeskum på toppen

Velbekommen!

Fortsæt med at læse
Advertisement

Har du prøvet

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending