Hvorfor serverer barer salte snacks med øl?
Kl. 18.00 på en ugedag aften, og du er på vej til din lokale bar efter en fadøl. Du slipper din taske på det skrabede, let klæbrige gulv og griber fat i den nærmeste tomme barstol, fortsætter med at bestille, hvilken brygning der er på happy-hour-listen den aften. Bartender hælder det tomme glas under hanen, fylder det til randen, sætter derefter den sødrige, ravfarvede øl på en emblemeret bordskåner foran dig og når ned til baren for at afsløre en skål i glasstørrelse med noget saltet. Jordnødder, kringler, popcorn – spekulerer du nogensinde på, hvorfor øl noglegange serveres med en stor bunke salt? Her er hvorfor:
Salt gør Øl lettere
Bogstaveligt talt. Når vi spiser natriumchlorid, også kaldet salt, svækkes receptorerne i vores hjerner, der opfatter bitter smag, midlertidigt. Bitterheden i din øl er et biprodukt af tilsætningen af humle, de bittesmå frøkegler, der blev tilføjet under brygningsprocessen for at give zesty, citrusagtige smag i din fremtidige øl. Tag en slurk af din øl, og træk virkelig i smagsprofilerne, som du smager, når du tager en tår. Prøv det igen, når du har spist en håndfuld jordnødder. Du vil hurtigt bemærke, at øllen virker glattere og lettere at drikke. Nemmere drikkeri fører til hurtigere forbrug, og hurtigere forbrug fører til flere ølkøb, hvilket er nøjagtigt hvad disse barejere ønsker.
Salt skaber Tørst
Selvom dette kan virke indlysende, skal du overveje, hvor godt disse små saltinvesteringer kan være med hensyn til at bringe omsætningen hjem for barejere. En lille skål med nødder eller andet saltet kan hurtigt runde op til 30 – 40 kr. Afhængig af hvilken bar du drikker i, kan 50 kr. være prisen for en enkelt fadøl i den bar, du sidder i. En lille håndfuld jordnødder koster måske barsejeren omkring en krone, men har dog et stærkt potentiale til at omdanne nogens enkelte arbejdsdrink til to eller tre. En investering på et par kroner for salg af øl på et par hundrede.
Øl får Snacks til at smage bedre
Ikke meget af en jordnød / kringleperson, men ser ikke ud til at lægge dem ned, når du er ved dit lokale vandhul? Giver mening for os. Alkohol forbedrer smagen af salt og fedt på vores gane, hvilket får din gennemsnitlige skål jordnødder til at smage bare lidt bedre, når du slurper det øl. I forbindelse med ændrer salt også kemien på din tunge (se første punkt), hvilket også gør din øl sjovere. Velsmagende snacks og mere tilfredsstillende øl? Vi er inde for begge.