in

5 Lette måder at Spare penge som Universitetsstuderende

5 Lette måder at Spare penge som Universitetsstuderende

Universitetsstuderende liv er ofte synonymt med økonomiske kampe. Universitetsstuderende har et dårligt omdømme for deres pengehåndteringsevner (eller mangel på sådanne), men uanset hvad det betyder, er der ingen grund til at falde ind i den kontant fattige, gældsvide studerendes stereotype. At lære at spare penge og være en smartere spender er nyttige færdigheder, som du vil være taknemmelig for at have. For at hjælpe dig med at komme igennem året har vi samlet nogle nemme måder at spare penge på som studerende.

1.Køb brugte Studie Bøger

Det kan blive meget dyrt at købe nye bøger, hver gang du starter et nyt semester. Du kan muligvis låne nogle af dine tildelte studiebøger fra biblioteket; Det kan dog være nødvendigt, at du returnerer dem inden semestret er omme, og så vil du alligevel ende med at købe en kopi. Ofte så sælger tideligere studerende af kurset deres bøger på Den Blå Avis og ofte til en mindre pris end hvis man skulle købe nye. Hvis du ikke kan finde dem på Den Blå Avis, så tag dig tid og søg online efter brugte bøger.

2. Budget

Du finder dig selv i begyndelsen af det første måned, din banksaldo, og din mors råd til at sortere din økonomi, før du bruger, virker som et fjernt minde. Budgettering er muligvis ikke på din opgaveliste, men det burde det være. Det sparer dig fra at finde dig selv midt i den første måned med utilstrækkelige midler til at betale huslejen, fordi du brugte alle dine penge på billetter til koncert eller en lidt for dyr bytur.

At gøre et ugentligt budget og holde sig til det vil gøre dig til en mere kyndig spender. Før du køber noget, skal du spørge dig selv, om du virkelig har brug for det. Hvis du formulerer et overskueligt budget, finder du let balance inden for dine udgifter. Der er mange gratis apps, som du kan downloade for at hjælpe dig med at budgettere, så sørg for at drage fordel af dem.

3. Madplan/Budget

Mad er en af de største udgifter for universitetsstuderende. Ture i sidste øjeblik til Netto og bestilling af take-away kan blive ret dyrt. Madlavning i større potioner og nedfrysningen af din mad er den bedste måde at spare tid og penge på i køkkenet. Kog mad nok til fire personer, og del dine måltider i individuelle portioner som du kan komme i fryseren til en anden dag. Det er lige så hurtigt som, hvis ikke hurtigere, end at bestille take-out, og du sparer penge samtidig.

4. Arbejde som deltid (F.eks som studiemedarbejder)

Du kan prøve dit bedste for at spare penge, men uden en god indtjening (helst mere end SU’en) kan budgettet godt blive lidt stramt slut på måneden. Derfor burde man se på mulighederne som deltidsarbejder. Mange studerende arbejder deltid på et tidspunkt i løbet af deres universitetsuddannelse, og det er muligt at afbalancere kravene til skole og job. Find et arbejde, der har anstændig løn og fleksible timer, som kan stemme overens med din Uni-tidsplan. Et job inden for detailhandel, vejledning eller børnepasning er almindeligt for studerende og velrenommerede arbejdsgivere på disse områder betaler godt. De ekstra kontanter hver måned er nyttige for uventede udgifter eller til at sparke din opsparing i gang.

5. Gør brug af Studierabatter

Se efter studie rabatter, før du køber noget. En hurtig Google-søgning kan føre dig til en række kvalificerede rabatter på varer, du har brug for. Når du er i supermarkedet, skal du søge i gangene efter prisreducerede varer (ofte vare som nærmer sig deres udløbsdato). De er perfekte til snacks i sidste øjeblik. Hold dine øjne åbne for alle køb-en-få-en-gratis tilbud på dyrere varer, som du køber regelmæssigt og lagerfører. Tilmeld dig medlemskab for dit nærmeste indkøbssted, så du hyppigt får, og kan samle point. Det kan virke meningsløst, når du starter, men efter at have shoppet i otte måneder i træk i den samme butik, får du nok point til at få nogle freebies.

10 Tømmermænds Tanker efter en Bytur

10 Tømmermænds Tanker man har efter en tur i Byen

Stog Drukspil

Offentligt Transport Drukspil (S-Tog Edition)