in

Snaller’n Drukspil Interview

Det politisk ukorrekte drukspil

Vi har været så heldige at snakke med gutterne bag Snaller’n, omkring deres fede drukspil. Snaller’n er nok det mest politiske ukorrekte drukspil vi har haft fingrene i! Og det er hylende morsomt. Spillet lægger op til gode debatter alt imens du bliver fuld og hygger dig med dine venner.

Hvordan fungerer spillet

Spillet er simpelt, om du har downloadet app’en eller købt kortspillet, så handler det om at vende et kort og udfører det som står på kortet.

Der er mange forskellige kort i spillet, som giver en varieret oplevelse igennem ens druk aften. Et af kortene kunne f.eks være:

Men de har også mange politisk orienteret kort som f.eks: 

Morten Messerschmidt drukspil
Morten Messerschmidt-runden!

Snaller’n en del kategorier som kan give spillet et lille tema boost, de har dog masser af kategorier på tegnebrættet som snart bliver tilgængelige i appen.

Snaller'n Kategorier
Snaller’n Kategorier

Holdet bag

Holdet bag Snaller’n består af 3 jyske gutter; Rasmus, Stig og Phillip. Vi har snakket med Stig og Rasmus, som begge er nogle virkelig hyggelige fyre. Stig er bosat i Aalborg og arbejder som grafiker og Rasmus studerer i Århus. De er oprindeligt begge to fra Randers, og sammen udviklet Snaller’n. Stig er holdets grafiker og har bl.a. stået for designet af kortene. Rasmus står for markedsføring og kommunikation, og han er selv meget politisk aktiv, hvorfra spillets politiske omdrejningspunkt kommer. De to gutter har altid nydt fællesskabet om at spille drukspil sammen med deres venner, og ligegyldigt hvad de havde til rådighed, kunne de altid lave et drukspil ud af det. Det startede med en druk variant af Magic kortspillet, og er i dag blevet til deres eget spil, Snaller’n! 

“Vi havde kort hvor alle skulle pege på den fedeste i rummet. Der var rigtig mange piger, der synes det ikke var i orden at pege på den fedeste i rummet.”

Hvor kom idéen fra

I første omgang var de drevet af at skulle udvikle et computerspil, men da ingen havde erfaring indenfor den process, bestemte de sig for at lave noget nemt. Da deres kærlighed til drukspil havde ‘fuldt’ dem gennem deres liv, var det oplagt at udvikle deres eget drukspil.

I starten gik det hurtigere end forventet med at få folk til at hente spillet, så der gik nærmest sport i at sprede appen ud. Pludselig fortæller venner og bekendte at de har været til fest hvor Snaller’n er blevet spillet. 

Efter et besøg på festival finder drengene ud af at deres produkt ikke længere kun skal være digitalt. Her havde de taget 10 ‘marketings’-flyers med som var designet ud fra kortene på appen. På festivalen er folk bange for at bruge al deres strøm på at spille appen, og vil rigtig gerne købe deres flyers. Her kom idéen til kortspillet. 

Dagen efter at have bestilt 100 styks har Snaller’n allerede solgt 500 til en forhandler. “Det gik faktisk OK hurtigt”, siger Stig.

Fra idé til produkt

Det er ikke altid så nemt, at komme på markedet med et nyt produkt, og selvom Snaller’n har udviklet et succesfuldt produkt, har de også mødt forhindringer på deres vej.

Et godt eksempel på hvilke forhindringer Snaller’n har i disse følsomme tider:

Snaller’n er et provokerende produkt, og da de var i kontakt med Nibe festival, om at sælge deres produkt på festivalen, var det ikke så nemt. Først skulle de lige tjekke kortene igennem, og efter at festivalens frivillige havde spillet det og haft det sjovt, havde de bare lige et par kort som skulle rettes til før de kunne sælge dem. Der var her snak om blot 36 kort ud af 50… Deres kontaktperson var så stødt over nogle af kortene at hun mente, at det næsten må have været et uheld at kortene var så krænkende. 

Køb Snaller’n her!

Snaller’n forsøgte også at udbrede deres produkt til deres målgruppe gennem barer. Idéen var at barerne skulle have Snaller’n liggende bag disken og sælge dem til gæsterne. “Det største problem med at arbejde med barer og nattelivet det er, at det tit meget fordrukne folk som arbejder i den.” Det var vanskeligt at lave gode og klare aftaler med de forskellige barer. “Vi får aftalt med en af barerne at de skal sælge spillet, så vil de ikke sælge dem, så vil de bare låne dem ud.”. De fortæller dog, at det var en sjov oplevelse at arbejde sammen med nattelivet, selvom det ikke blev den største succes.

Sjove historier fra Snaller’n

Da vi snakkede med Snaller’n fik vi nogle gode røverhistorier. En af disse var hvordan Morten Messersmidt rundte kortet, fik 20 – 30 personer til at strække sin arm med flad hånd længst frem, hvilket resulteret i at de alle stod og heilede for at undgå at skulle drikke.

Et andet kort som var god til at skabe strid, specielt mellem piger var et kort, hvor man skulle pege på den fedeste person i lokaltet. Som de selv nævnte da vi spurgte dem om der var et kort, hvor de havde fået kraftig feedback på:

“JA!!” “Vi havde kort hvor alle skulle pege på den fedeste i rummet. Der var rigtig mange piger, der synes det ikke var i orden at pege på den fedeste i rummet.”

Hvordan bliver vi Snaller’n i fremtiden

Snaller’n har overvejelser om at udvide deres produkt til det internationale marked, men da humoren, som Snaller’n så sjovt er meget intern og lokalpolitisk dansk humor er det ikke helt lige til.

De har snakket med internationale udvekslingsstuderende og forhørt sig hvad der til for at oversætte spillets humor. Hvordan kan spillet oversættes til for eksempel tysk humor? Er det okay at joke med nazisme? Hvor tæt må man gå? Rasmus fortæller at han prikker lidt til sine tyske medstuderende med spørgsmål som: “Hvor mange af jer har familie i Argentina?”, som er en reference til at mange nazister i slutningen af krigen stjal statspenge og flygtede til Argentina.

Udover fremtidsplaner for det fysiske spil, har Snallern også planer om en opdateret version af deres mobilversion. Med forbedret brugervenlighed, funktionalitet og mere interaktivt spil, som fx kan fortæller dig hvilken spiller er blevet mest snalret. 

Hvis Snaller’n skulle beskrives med 3 ord, så ville det være:

Politisk-ukorrekt, Sjovt og Fuld.

“Hvis man ikke har “SNALLER’N” installeret på sin telefon, så bunder man sgu sin øl eller skunder sig at hente den!”

Spillet kan selvfølgelig købes på:  https://snallern.dk/

Eller downloades

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Geo.GeoKort&hl=en

App Store: https://apps.apple.com/dk/app/snallern-drukspil/id1381234178

God fornøjelse og Skål!

Klipfiskerne Drukspil

Klipfiskerne Drukspil

Dybvad Drukspil

Dybvad Drukspil